Pasta jajeczna z rzeżuchą

Została Wam rzeżucha ze świąt? Nic straconego. Mam dla Was znakomity przepis na pastę jajeczną z jej dodatkiem. Wspaniały dodatek do kanapek. Zajadam się nią aż mi się uszy trzęsą  😉

Delikatna, aksamitna, lekko ostra. Coś niesamitego.

 

20160327_102656

Składniki:

– 6 jajek

–  łyżka chrzanu najlepiej własnej roboty

– sól

– pieprz

– świeża rzeżucha

– cebulka dymka

– pęczek rzodkiewki

– łyżka majonezu

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. W misce umieszczamy jajka, rozdrobniamy je widelcem, dodajemy majonez, chrzan, mieszamy, dodajemy pokrojoną cebulkę dymkę, rzodkiewkęi rzeżuchę. Doprawiamy do smaku.

 

20160327_102704

Kolejna obowiązkowa pozycja na świątecznym stole, ale pasta jest tak pyszna, że można ją naprawdę robić częściej. W połączeniu ze świeżym chlebkiem tworzy idealne połączenie.

 

Smacznego!

Reklamy

3 thoughts on “Pasta jajeczna z rzeżuchą

    1. I, too, got sucked in to the shiny plastic business in college. Oh what a mess!! I’m happy to have that in my past. Unrtofunately, my husband is not any better than me with the bills, so I handle it all. Stopping by from Mama Kat’s.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s