Leniwe pierogi

Wczoraj moja córeczka zażyczyła sobie leniwe pierogi, a że każdy je u nas w domu lubi, zrobiłam je z wielką przyjemnością.
Przypominają mi dzieciństwo więc zawsze do nich chętnie wracam, tym bardziej, że robi się je bardzo szybko.

20160108_184441

Składniki:

– 500g sera białego
– szklanka mąki
– 2 jajka
– 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej

– jogurt naturalny, masło i bułka tarta

Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy do niego mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i jajka. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. Formujemy z niego wałki i odcinamy po skosie kluski wielkości ok. 2-3 cm. Do osolonego wrzątku wrzucamy kluski i czekamy około minuty od wypłynięcia.
Kluseczki podaję ze zrumienioną na masełku bułką tartą i jogurtem naturalnym.

Nie wiem czy to jest dobry pomysł na obiad, ale czego się nie robi dla dzieci?! ☺
U nas znikają w moment i jeszcze córeczka od nas podjada.
Przyprawione wspomnieniami dzieciństwa smakują wyśmienicie.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s