Pasta jajeczna z tuńczykiem i twarogiem

Troszkę zalegam z wpisami, ale tyle się ostatnio dzieje, że na wszystko mi brakuje czasu.
Teraz jednak znalazłam chwilę. Z kubkiem czerwonej herbaty w dłoni siadam i zabieram się do pracy.

Pierwszy przepis, jaki chcę Wam przedstawić to pomysł na znakomitą pastę kanapkową…

DSC_1531

Składniki:

– 4 jajka
– tuńczyk w sosie własnym
– 200g białego sera
– 2 łyżki majonezu
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– szczypiorek
– sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem, dodajemy biały ser. Mieszamy. Obrane jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach i łączymy z tuńczykiem i serem. Dodajemy posiekany szczypiorek i przyprawiamy.

Szybko się robi, a jest idealna na śniadanie czy kolację.
Pasta ta jest świetnym zamiennikiem tradycyjnej pasty jajecznej. Mam nadzieję, że i Wam posmakuje.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s